Stephanie Stammes


Ik ben Stephanie Stammes en samen met mijn partner heb ik 2 paarden, 3 honden, 2 katten en 2 kippen en wonen wij in Ottersum, provincie Limburg. 
Al van kinds af aan was ik een echt paardenmeisje en de passie voor dieren is altijd blijven bestaan. Het werken met dieren was altijd mijn grote droom en tegenwoordig is deze droom realiteit geworden. Ik ben opgeleid hirudotherapeut (oftewel bloedzuigertherapeut) voor dieren (georganiseerd door Biebertaler Blutegelzucht GmbH). Hiernaast volg ik een opleiding tot osteopaat voor paarden en heb ik een 1.5 jaar durend leertraject tot hoefverzorger gevolgd. Het laatste praktiseer ik vanwege de lichamelijke inspanning niet meer. Bij ernstige problemen zoals hoefbevangenheid, 
hoefkatrolproblemen of hoefkanker werk ik samen met mijn partner Lennart Denkhaus www.hoefbalans.nl

Op dit moment richt ik mij volledig op de bloedzuigertherapie en werk samen met aanvullende behandelaars om het dier zo goed mogelijk te kunnen helpen.
Het welzijn en de gezondheid van het dier staat bij mij steeds centraal. Het succes van de behandeling zit dan ook vaak in het totaalplaatje. Hierin kijk ik graag met u mee!